Naši strokovnjaki pravno svetujejo in zastopajo stranke na področju okoljskih civilnih sporov. Področje odškodninske odgovornosti zaradi kršitve okoljskih pravil je hitro razvijajoče se področje. Države in mednarodne organizacije sprejemajo vedno zahtevnejša in strožja pravila glede skladnosti poslovanja z vidika okoljskih predpisov. Škoda, ki utegne nastati zaradi kršitve okoljskih predpisov, je pogosto velika in učinkuje čezmejno. Pospešek k razvoju nacionalne sodne prakse in zakonodaje pa daje tudi sodna praksa mednarodnih sodišč, zlasti Evropskega sodišča za človekove pravice in Sodišča Evropske Unije. Ta državam predpisuje vedno strožje obveznosti in standarde v zvezi z varovanjem pravice do zdravega življenjskega okolja ter nasploh podaja obvezno razlago okoljskih predpisov, ki so v Evropski Uniji v pretežni meri harmonizirani. Ob splošnem trendu povečevanja zavesti glede varovanja okolja in vzporednem višanju standardov s tem povezanih obveznosti (tako države kot zasebnikov) bodo okoljski spori predstavljali vedno pomembnejše sredstvo in orodje v rokah posameznikov za učinkovito uveljavljanje pravic v zvezi z varovanjem okolja. Po drugi strani bodo tisti, ki s svojo dejavnostjo povzročajo tveganje za nastanek okoljske škodo oziroma sicer posegajo v okolje, izpostavljeni vedno večji in strožji odgovornosti.

Storitve nudimo na sledečih področjih:


  • zastopanje v odškodninskih sporih
  • zastopanje v sporih s popularno tožbo (zahteva za odstranitev škodne nevarnosti in varovanje pravice do zdravega življenjskega okolja)
  • pravna mnenja v zvezi z odškodninsko odgovornostjo zaradi posega v okolje in kršitve pravice do zdravega življenjskega okolja.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem