Analiza volatilnosti na trgu in ključnih dejavnikov za zmanjšanje tveganj pri transakcijah
06. 07. 2022 Evropska skupina Andersen za združitve in prevzeme je analizirala volatilnost na trgu in ključne dejavnike za zmanjšanje tveganj pri transakcijah.
Državni zbor je na včerajšnji izredni seji sprejel novelo Zakona o nalezljivih boleznih, pri pripravi katere je sodeloval tudi naš odvetnik Matija Urankar
30. 06. 2022 Novela zakona implementira več odločb Ustavnega sodišča in tako odpravlja ugotovljeno protiustavnost nekaterih določb obstoječega zakona, o katerih je bilo v preteklih dveh letih prelitega veliko črnila.
Maja Šubic, odvetnica in partner v naši odvetniški pisarni, se je udeležila letnega kongresa Združenja IDI v Madridu
13. 06. 2022 Glavna tema kongresa je bila Analiza novih EU pravil glede vertikalnih omejitev (Uredba Komisije (EU) 2022/720 z dne 10. maja 2022 in Smernic – VBER 2022) ter prilaganje distribucije novim izzivom digitalnega okolja.
Davčni izzivi na področju poslovanja s kripto valutami
08. 06. 2022 Med digitalna sredstva z imenom virtualne valute oz. kripto imetja, ki navadno temeljijo na kriptografiji in tehnologiji razpršene evidence, uvrščamo tako plačilne kripto valute, kot najbolj razširjeno obliko virtualnih valut (npr. bitcoin), kot tudi vse druge oblike kriptografskih žetonov (npr. funkcijski (utility) žetoni, upravljavski (governance) žetoni, naložbeni žetoni, hibridni žetoni). Virtualne valute v primerjavi z drugimi oblikami premoženja predstavljajo velik izziv za različne regulatorje po svetu zaradi svojih posebnih tehnoloških lastnosti.
Prenovljeni Gradbeni zakon (GZ-1) - ključne novosti
31. 05. 2022 S 1. 6. 2022 prične veljati prenovljeni Gradbeni zakon (GZ-1), ki vsebuje kar nekaj pomembnih novosti, predvsem na področju pridobitve uporabnih in gradbenih dovoljenj ter na področju legalizacije črnih gradenj.
Odvetniška pisarna Senica & Partnerji, d.o.o., uvrščena v ožji izbor »Women in Business Law Awards EMEA 2022«
24. 05. 2022 Organizatorji "Women in Business Law Awards EMEA 2022" so našo odvetniško pisarno uvrstili v ožji izbor najbolj progresivnih vodilnih odvetniških pisarn v Srednji Evropi.
Andersen Global z dodatno družbo krepi prisotnost v Sloveniji
12. 05. 2022 Andersen Global širi svoje obstoječe pravne in davčne zmogljivosti v Sloveniji z ustanovitvijo družbe Andersen, d. o. o., ki opravlja storitve davčnega svetovanja, računovodstva, vrednotenja in drugega poslovnega svetovanja. Andersen, d.o.o. je podružnica naše odvetniške pisarne, ki je od leta 2021 član Andersen Global.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem