Raznolikost
R

V Odvetniški pisarni Senica smo zavezani k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja, v katerem so vsi posamezniki cenjeni in lahko dosežejo svoj potencial. Prizadevamo si za raznolikost ekipe, kar nam omogoča različne poglede in s tem možnost sprejemanja najboljših možnih rešitev za naše stranke.  

Glede na naravo našega dela smo še posebej pozorni na vladavino prava in spoštovanje človekovih pravic, zato med drugim nudimo svetovanje beguncem in prosilcem za azil, različnim verskim skupnostim in marginalnim skupinam, kar vključuje tudi pravno pomoč pro bono. Vsako leto sodelujemo na »Dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono«, ki ga organizira Odvetniška zbornica Slovenije.

Pripoznanje
P
Članstvo v Andersen Global

Globalna svetovalna družba Andersen Global nas je na podlagi natančne analize slovenskega trga izbrala za ekskluzivnega člana v Sloveniji ter nam obenem zaupala koordinacijo odvetniških pisarn, ki v okviru Andersen Global delujejo na področju celotnega Zahodnega Balkana.Sodelovanje s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani 

Tradicionalno dobro sodelujemo s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani ter za njene študente redno izvajamo različna predavanja. Sodelujemo tudi pri drugih za pravno stroko pomembnih projektih, kot je bila npr. priprava komentarja Kazenskega zakonika, redno objavljamo prispevke v različnih tiskanih publikacijah ter komentiramo strokovne teme na nacionalni televiziji in v drugih medijih.

Uvrščeni med najboljše odvetniške pisarne na svetu

Mednarodni pravni direktoriji, kot so The Legal 500, IFLR 1000, Chambers & Partners, World Tax, ki ocenjujejo in rangirajo odvetniške pisarne glede na njihovo strokovnost in odličnost, nas že vrsto let uvrščajo med najboljše odvetniške pisarne na svetu. 

Plaketa Pro Universitate Labacensi

Univerza v Ljubljani je na predlog Pravne fakultete Univerze v Ljubljani Fundaciji Parus, ki jo je leta 2006 ustanovil odvetnik Miro Senica, podelila plaketo Pro Universitate Labacensi. To je najvišje priznanje, ki ga podeljuje Univerza, pri čemer je Senat Univerze v utemeljitvi svoje odločitve navedel, da je Fundacija Parus v svojih letih delovanja bistveno pripomogla k razvoju slovenskega akademskega in gospodarskega okolja.

Odgovornost do zaposlenih
O

V Odvetniški pisarni Senica dajemo velik pomen dobremu počutju naših sodelavcev, zato izvajamo različne ukrepe za njihovo uravnoteženo poklicno in osebno življenje. 

Sodelavcem omogočamo prožen delovni čas ter smo družini prijazna pisarna. Da bi zmanjšali stres, povezan z delom, sodelavce spodbujamo k telesni vadbi in zdravemu načinu življenja tako, da jim nudimo različne možnosti zdrave prehrane in omogočamo uporabo organizirane telesne vadbe. 

Ravnovesje med spoloma in medgeneracijsko sodelovanje ima v naši odvetniški pisarni pomembno vlogo. Pri zaposlovanju smo pozorni na to, da so vsi spoli enakopravno zastopani, vsem sodelavcem pa omogočamo, da razvijajo svoja znanja in veščine, zato v sklopu pisarne organiziramo redna strokovna predavanja uglednih zunanjih predavateljev, jezikovne tečaje in druge vrste izobraževanj, kot je na primer trening javnega nastopanja. 

Za prijazno delovno klimo in dobro sodelovanje med sodelavci večkrat letno organiziramo izlete v tujino in po Sloveniji ter izvajamo teambuildinge. Redno se tudi družimo na različnih praznovanjih in zabavah, ki jih organizira pisarna.

Družbena odgovornost
D

Odvetniška pisarna Senica že več kot 30 let soustvarja slovensko pravno okolje in s svojim delom vpliva tako na spremembo zakonodaje kot sodne prakse. Razvoju pravne stroke pomagamo tudi s finančno podporo različnim izobraževalnim inštitucijam in študentom.

Naše strokovno sodelovanje s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani in Pravno fakulteto Univerze v Mariboru nadgrajujemo z donacijami, ki študentom omogočajo sodelovanje na različnih mednarodnih tekmovanjih in udeležbo na izobraževalnih ekskurzijah v tujino, vsako leto pa podpremo tudi Ženevski klub pravnikov pri organizaciji projekta »Pravna rešitev«.

Posebno mesto v naših prizadevanjih za razvoj slovenske družbe ima Fundacija Parus, ki jo je leta 2006 ustanovil ustanovni partner naše odvetniške pisarne odvetnik Miro Senica. Fundacija Parus najboljšim diplomantom Pravne fakultete Univerze v Ljubljani omogoča podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti na najboljših univerzah v tujini. Edina obveznost štipendirancev po opravljenem podiplomskem študiju je, da se vsaj za tri leta vrnejo na delo v Slovenijo in tako aktivno doprinesejo k razvoju slovenske družbe. (https://www.facebook.com/LawFirmMSO/ ali https://www.facebook.com/FundacijaParus/)

Poleg vprašanj, povezanih z razvojem pravne stroke, imamo posluh tudi za širše družbeno dogajanje, zato radi pomagamo različnim nevladnim organizacijam z brezplačnimi strokovnimi nasveti in denarnimi prispevki. Zavedamo se, da so še posebej ranljiva družbena skupina otroci in mladi, zato smo na tem področju toliko bolj angažirani. Poleg tega nudimo svetovanje beguncem in prosilcem za azil, različnim verskim skupnostim in marginalnim skupinam, kar vključuje tudi pravno pomoč pro bono. Vsako leto tudi sodelujemo na »Dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono«, ki ga organizira Odvetniška zbornica Slovenije.

Certifikat »Družbeno odgovoren delodajalec« temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, katerega namen in cilj je izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v organizacijah in podjetjih v Sloveniji v odnosu do zaposlenih.


Prejem certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« izkazuje zavezanost Odvetniške pisarne Senica k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja, v katerem se sodelavke in sodelavci dobro počutijo in ki jim omogoča primerno ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Odvetniška pisarna Senica aktivno zagotavlja ravnovesje med spoloma in spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, posebno pozornost pa namenja rednemu izobraževanju in izpopolnjevanju sodelavk in sodelavcev.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


Fundacija Parus
F

Kako lahko odvetniška pisarna, ki tako visoko ceni znanje, najbolje izkazuje svojo družbeno odgovornost do okolja, v katerem deluje? »Tako, da najboljše spodbuja k pridobivanju novega znanja«, odgovarja odvetnik Miro Senica, ki je posebej v ta namen leta 2006 ustanovil Fundacijo Parus – ustanovo za financiranje podiplomskega študija.

Fundacija Parus najboljšim diplomantom Pravne fakultete Univerze v Ljubljani omogoča podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti na najboljših univerzah v tujini, kakršni sta Harvard in Yale. Edina obveznost štipendirancev po opravljenem podiplomskem študiju je, da se vsaj za tri leta vrnejo na delo v Slovenijo in tako aktivno doprinesejo k razvoju slovenske družbe. 

Univerza v Ljubljani je Fundaciji Parus 6. decembra 2016 na predlog Pravne fakultete Univerze v Ljubljani podelila plaketo Pro Universitate Labacensi. To najvišje priznanje podeljuje Senat Univerze v Ljubljani, ki je v utemeljitvi svoje odločitve navedel, da je Fundacija Parus v svojih letih delovanja bistveno pripomogla k razvoju slovenskega akademskega in gospodarskega okolja. Prejem plakete predstavlja priznanje vsem, ki kakorkoli sodelujejo s Fundacijo Parus in s svojim znanjem, strokovnostjo, predanostjo ali z donatorskim prispevkom pripomorejo k uspešnemu uresničevanju njenega poslanstva. 

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem