Prehod z LIBOR z vidika transfernih cen
21. 12. 2021 Konec LIBOR zagotovo predstavlja novo obdobje za izvajanje primerjalnih analiz za namene transfernih cen. Za številne multinacionalke bo to imelo pomembne davčne posledice v zvezi s pogodbami in dokumentacijo o transfernih cenah. Zato je treba izvajanje novih netveganih obrestnih mer načrtovati pravočasno ob upoštevanju njihovih značilnosti.
mag. Janja Ovsenik

mag. Janja Ovsenik

Partner

Andersen je pripravil priročnik, v katerem je analiziral pomembnost kriterija ESG v postopkih združitev in prevzemov
16. 12. 2021 Andersen je pripravil priročnik, v katerem je analiziral pomembnost kriterija ESG, ki je lahko odločilen faktor transakcij v postopkih združitev in prevzemov.
Andersen je pripravil priročnik za delodajalce z relevantnimi informacijami v zvezi s potrdilom o cepljenju
01. 12. 2021 Andersen je pripravil priročnik za delodajalce z relevantnimi informacijami v zvezi s potrdilom o cepljenju. Dokument vsebuje pregled ureditev v 22 evropskih državah in vključuje odgovore na najpogostejša vprašanja, ki jih imajo delodajalci.
Preverjanje identitete stranke ob predložitvi potrdila PCT je zakonito
16. 11. 2021 Eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki ga postavljajo stranke v zadnjih dneh je, ali trgovec oziroma druga oseba ob predložitvi potrdila PCT lahko od vas zahteva vpogled v vaš identifikacijski dokument.
Petra Plevnik

Petra Plevnik

Partner

Andersen vpogled v evropske korporacijske zadeve
12. 11. 2021 Andersen je pripravil novo publikacijo s področja evropskih korporacijskih zadev. Glavno temo publikacije predstavljajo okoljski in socialni dejavniki ter dejavniki upravljanja družb (»ESG dejavniki«) v Evropi.
Naš sodelavec, odvetnik Matija Urankar, se je udeležil maratona v Amsterdamu
20. 10. 2021 Naš sodelavec, odvetnik Matija Urankar, se je udeležil maratona v Amsterdamu, na katerem je tekel na 21 km.
Izlet v Barcelono
19. 10. 2021 V naši odvetniški pisarni posebno pozornost namenjamo dobremu počutju in prijateljskim odnosom med sodelavci in sodelavkami, zato se radi družimo tudi na bolj neformalnih srečanjih, še raje pa skupaj kam odpotujemo. Tako smo v začetku oktobra obiskali Barcelono.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem