Dogodki

12. strokovno srečanje Aktualna vprašanja insolvenčnega prava

11. 10. 2021

Sodelavci naše pisarne, partner Katja Šumah, direktor na davčnem področju Lucijan Klemenčič in odvetnika Maša Kramar ter Žiga Kosmatin, so v četrtek, 23.09.2021, kot predavatelji sodelovali na 12. strokovnem srečanju Aktualna vprašanja insolvenčnega prava v Portorožu.

V okviru sekcije izbranih tem insolvenčnega prava, ki jo je vodila Katja Šumah, so obravnavali praktična vprašanja, ki se pojavijo udeležencem v postopkih zaradi insolventnosti. Posebno pozornost so posvetili podzavarovanim terjatvam in zlorabam pravic v postopkih zaradi insolventnosti ter problematiki prirasti premičnin k nepremičninam. V okviru sekcije so izčrpno predstavili tudi davčne vidike postopka prisilne poravnave in stečajnega postopka z vidika upnika in dolžnika.

Udeleženci strokovnega srečanja so z zanimanjem spremljali referate naših sodelavcev, ki so v okviru svojih predavanj ponudili celostno obravnavo in analizo različnih aktualnih problematik insolvenčnega prava v praksi. 

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem