Dogodki

Odvetnica Maja Šubic predavala na Velikem kongresu javnega naročanja v Portorožu

27. 09. 2021

Sodelavka naše pisarne, odvetnica Maja Šubic, je v torek, 21.9.2021, na povabilo GV Založba izvedla predavanje na Velikem kongresu javnega naročanja v Portorožu.

V svojem predavanju je Maja Šubic predstavila prekrške, ki jih določa Zakon o javnem naročanju za protipravna ravnanja naročnikov, ponudnikov, kandidatov in podizvajalcev. Posebno pozornost je posvetila tistim prekrškom, ki se najpogosteje znajdejo pod drobnogledom Državne revizijske komisije in sodišča. Pojasnila je sam potek prekrškovnega postopka in predstavila sankcije, ki se lahko izrečejo kršiteljem. Izčrpno je predstavila zastaralne roke za prekrške s področja javnega naročanja ter novosti, ki jih na prekrškovnem področju prinaša Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, ki bo stopil v veljavo 1. 1. 2022.

Navkljub strožjim preventivnim ukrepom, povezanimi z epidemijo Covid-19, so bili organizatorji z udeležbo na kongresu zadovoljni, udeleženci pa so lahko vnovič izvedeli veliko koristnih informacij, ki bodo več kot dobrodošle pri njihovem delu.

Več o spremembah, ki jih prinaša novela Zakona o javnem naročanju, lahko preberete tukaj.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem