Novice

Veliki senat Sodišča Evropske unije

17. 06. 2024

Prejšnji teden je bil za Odvetniško pisarno Senica & partnerji poseben, saj je nastopila redka in izjemna priložnost, da smo lahko kot team vrhunskih strokovnjakov 15 sodnikom Velikega senata Sodišča Evropske unije v Luksemburgu predstavili pravno kompleksen primer s področja ravnanja z odpadki, kjer se v zastopanju naših strank borimo proti monopolu, ki ga je na tem področju vzpostavila Republika Slovenija.

V teamu iz Odvetniške pisarne Senica & partnerji je Matija Urankar ob asistenci Pie Novak, ter v sodelovanju z Antonino Nečemer, Marušo Senica in Mirom Senica, strokovno in argumentirano sodišču predstavil stališča naših strank, ter na koncu tudi podal repliko na izvajanja predstavnikov nasprotnih strani.

Sodniki Velikega senata Sodišča Evropske unije bodo morali odgovoriti na vprašanja, ki jih v okviru postopka predhodnega odločanja postavilo Ustavno sodišče RS, nanašajo pa se predvsem na vprašanja skladnosti nacionalnega ukrepa s pravom Evropske unije v luči pravil enotnega trga, svoboščin in svobodne gospodarske pobude.

Zastopanje naših strank pred Velikim senatom Sodišča Evropske unije v Luksemburgu je bila redka priložnost za Odvetniško pisarno Senica & partnerji, da pred tako visokim forumom izkaže najboljše prakse in visoko strokovnost svojih strokovnjakov, kar celoten team iz Odvetniške pisarne Senica & partnerji šteje kot izjemno priznanje za odlično opravljeno strokovno delo.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem