Dobra novica za podjetja in samozaposlene!
04. 05. 2020 Po uveljavitvi novega zakona o zagotavljanju likvidnosti gospodarstvu bodo podjetja in samozaposleni lahko pridobili kredit pod ugodnejšimi pogoji. Država bo namreč prevzela poroštveno obveznost za kreditne pogodbe namenjene izključnemu financiranju osnovne dejavnosti kreditojemalcev.
Delovanje sodišč se postopoma vrača v normalo
29. 04. 2020 Delovanje sodišč se postopoma vrača v normalo, zato smo za vas povzeli, na kaj vse morate biti pozorni, da ne bi zamudili procesnega dejanja ali spregledali pomembnega sodnega pisanja.
V video predstavitvi pojasnjujemo, katere omejitve s tem tednom ne veljajo več
18. 04. 2020 V video predstavitvi pojasnjujemo, katere omejitve s tem tednom ne veljajo več, opozarjamo, česa ne smete zamuditi, če želite uveljavljati izredno pomoč in odgovarjamo na vprašanje, ali vam najemnine ni treba plačevati, ker poslovnega prostora ne morete uporabljati.
Frankfurt Investment Arbitration Moot Court
16. 04. 2020 V torek, 25. februarja, so sodelavci naše pisarne Blaž Slavec, Matija Urankar in Nina Krajnc kot arbitri sodelovali na mednarodno priznanem in uveljavljenem študentskem tekmovanju s področja prava zaščite naložb Frankfurt Investment Arbitration Moot Court. V vlogi arbitrov so ocenjevali študente Pravna fakulteta Ljubljana, ki so se preizkusili v poznavanju mednarodnega javnega in investicijskega prava [...]
The Buzz intervju z Urošem Čopom
16. 04. 2020 V intervjuju, ki ga je za CEE Legal Matters imel direktor in partner naše odvetniške pisarne Uroš Čop, lahko preberete o aktualnem dogajanju v Sloveniji, spopadanju s krizo zaradi širjenja epidemije COVID-19 in ukrepih za omilitev negativnih ekonomskih in finančnih posledic, ki jih bo le ta imela na slovensko gospodarstvo ...
Prihodnji teden stopi v veljavo nov zakon o interventnih ukrepih
10. 04. 2020 Prihodnji teden stopi v veljavo nov zakon o interventnih ukrepih, ki so ga mnogi strokovnjaki, zaradi njegove obsežnosti, poimenovali kar »Mega zakon«. Naši strokovnjaki so vsebino novega zakona natančno preučili in za vas pripravili enostavne in razumljive odgovore na vprašanja, ki se postavljajo v zvezi z izvrševanjem zakona v praksi.
Spletno predavanje na PFLJ
18. 03. 2020 Čeprav se morda zdi, da so se mnogi vidiki našega življenja zaradi epidemije COVID-19 in z njo povezanimi preventivnimi ukrepi, ki so začeli veljati od meseca marca dalje spremenili, so se nekatere dejavnosti, hitro prilagodile spletnemu okolju.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem