Moje podjetje je 20. marca z banko sklenilo kreditno pogodbo za financiranje proizvodnega obrata. Ali se moje podjetje, ki zaposluje manj kot 10 delavcev, šteje za kreditojemalca, ki lahko pridobi poroštvo RS za kreditno obveznost?

Za upravičenega kreditojemalca se šteje vsaka pravna ali fizična oseba, ki opravlja dejavnost (tudi samostojni podjetniki in zasebniki, ki opravljajo dejavnost), in ki se uvršča med mikro, majhna, srednja ali velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.

Poroštvo RS je mogoče pridobiti za kreditne pogodbe, ki so bile sklenjene po 12. marcu 2020 in najkasneje do 31. decembra 2020 z ročnostjo kredita, ki ne presega petih let in je namenjen izključno financiranju osnovne dejavnosti kreditojemalca, in sicer financiranju novih ali dokončanju že začetih naložb (investicij), financiranju obratnega kapitala ali financiranju poplačila obveznosti iz kreditnih pogodb, ki so bile sklenjene v obdobju od 12. marca 2020 do uveljavitve zakona in izpolnjujejo pogoje po zakonu. Kredit ne sme biti namenjen financiranju povezanih družb ali družb s sedežem v tujini.

Oglejte si najpogostejša vprašanja in odgovore še z ostalih področij:

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem