Naša družba je postala insolventna. Kot poslovodja družbe sem menil, da je insolventnost začasna, saj je nastala zaradi posledic epidemije, in da jo bomo po preklicu epidemije odpravili. Ali sem bil zavezan vložiti predlog za začetek prisilne poravnave ali predlog za začetek stečaja družbe?

Če je insolventnost nastala kot posledica razglasitve epidemije niste bili zavezani vložiti predloga za začetek prisilne poravnave oziroma predloga za začetek stečaja družbe. Navedeno je veljalo še tri mesece po prenehanju ukrepov na podlagi interventnega zakona, t.j. do 31.08.2020.

Štelo se je, da je bila insolventnost družbe posledica razglasitve epidemije, če je družba opravljala dejavnost, za katero je bilo z vladnim, ministrskim ali občinskim predpisom ali aktom določeno, da se opravljanje dejavnosti (storitve oziroma prodaja blaga) zaradi epidemije začasno prepove ali bistveno omeji.

Oglejte si najpogostejša vprašanja in odgovore še z ostalih področij:

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem