Podjetje, ki se ukvarja z dobavo blaga in storitev, je prejelo naročilo s strani zavezanca za javno naročanje z vrednostjo dobave 38.000 EUR brez DDV. Ali se v zvezi s sklenitvijo pogodbe in potencialno dobavo glede na vrednost naročila uporabljajo določbe Zakona o javnem naročanju (ZJN-3)?

V konkretnem primeru se določbe Zakona o javnem naročanju ne uporabljajo, saj je interventni zakon posegel na področje javnega naročanja blaga in storitev ter določil, da se do 31. decembra 2021 Zakon javnem naročanju na splošnem področju uporablja zgolj za javna naročila, katerih ocenjena vrednost brez davka na dodano vrednost je enaka ali višja od 40.000 eurov za javno naročilo blaga ali storitev ali projektni natečaj in 80.000 eurov za javno naročilo gradenj (splošna ureditev v 21. členu ZJN-3 navedena vrednostna praga sicer opredeljuje na 20.000 evrov oziroma na 40.000 evrov).

Oglejte si najpogostejša vprašanja in odgovore še z ostalih področij:

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem