Pred sprejetjem zakona o izrednih ukrepih je naše podjetje prejelo sklep o izvršbi s strani druge gospodarske družbe kot upnika. Zoper sklep nismo vložili ugovora in sklep je postal izvršljiv dne 15.02.2020, zato je bil naš transakcijski račun blokiran. Ali epidemija vpliva na izvršilni postopek?

V izvršilnih postopkih, ki tečejo po Zakonu o izvršbi in zavarovanju, se je z dnem uveljavitve Zakona o izrednih ukrepih odložilo izvrševanje sklepov o izvršbi. Izvrševanje sklepa se je tako s strani banke prekinilo ter nadaljevalo po prenehanju veljave ukrepov, in sicer 31.05.2020. 

Izvrševanje sklepov o izvršbi se ni odložilo, če je šlo za izvršbo zaradi terjatve iz naslova zakonite preživnine in odškodnine za izgubljeno preživnino zaradi smrti tistega, ki jo je dajal.

Oglejte si najpogostejša vprašanja in odgovore še z ostalih področij:

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem